Kako odabrati pravi prečišćivač vazduha?

air-purifier-cozy-white-bed-room-filter-cleaning-removing-dust-pm2-5-hepa-home_180902-27

Nabavka kvalitetnog prečišćivača vazduha nije mala investicija, posebno ne ako imate prosečnu srpsku platu. A opet, prečišćivač vazduha dolaze sa toliko puno benefita za Vas i vašu porodicu.

Pre nego što se odlučite za kupovinu, bilo bi dobro da pročitate naš tekst i detaljno analizirate sve što Vas sa uređajem očekuje.

U tekstu koji sledi detaljno ćemo objasniti šta je potrebno da znate
pre nego što se odlučite da investirate u vaše zdravlje i zdravlje vaše
porodice.

Zašto je važno koji ćete prečišćivač odabrati?

Ne pružaju svi prečišćivači isti stepen filtracije vazduha. Samo visokokvalitetni uređaji postižu filtraciju 99.99% nečistoća u vazduhu.

Kada tražite da kupite prečišćivač vazduha, veoma je važno da se fokusirate na pitanje zašto vam je zapravo potreban.

U zavisnosti od problema sa kojim se susrećete treba doneti odluku o najboljem uređaju za vas, zato što nemaju svi prečišćivači vazduha iste karakteristike i mogućnosti.

 • Imate sezonske simptome alergije?
 • Imate alergiju na kućne ljubimce?
 • Imate utisak da postoje izvori u kući koje pogoršavaju simptome astme?
 • Skloni ste bolestima ili želite da sterilišete vaš dom ubijanjem virusa i bakterija?
 • Imate kućne ljubimce i želite da se rešite peruti, dlaka ili mirisa?
 • Smetaju Vam dim i neprijatni mirisi?
 • Ili možda želite da zaštitite vaš prostor od PM čestica i drugih zagađivača?

Prvo sebi postavite ova pitanja.

Koji su razlozi kupovine prečišćivača vazduha?

Pored ogromnog zagađenja spolja, često pomislimo da je vazduh u zatvorenim prostorijama čistiji i zdraviji. Zapravo smo u zabludi. Vazduh u zatvorenim prostorijama može sadržati i nekoliko puta više čestita štetnih po zdravlje od onog napolju.

Najčešći zagađivači vazduha u zatvorenom prostoru jesu:

Virusi

Na samo jednom kubnom metru vazduha može se pronaći preko 15 000 virusa. Nemoguće je sprečiti njihov ulazak u dom, ali ih je moguće neutralisati pomoću prečišćivača vazduha.

Prašina i grinje

Ove čestice su svuda oko nas. Grinje je parazit koji stvara i do 20 zrna izmeta u toku dana, a mnoge osobe su alergične na njih. Prašina je takođe jedan od najčešćih alergena.

Polen, vlaga i buđ

 Odmah posle grinja i prašine nalaze se polen, vlaga i buđ kao najčešći alergeni. Ova alergija praćena je curenjem iz nosa, iritacijom oka, osipom na koži i nepcetu.

Iz svega ovoga postaje jasno koliko su opasne štetne materije koje se nalaze u vazduhu. Postoji više načina da se smanji njihova količina, a neki od njih su: stalno provetravanje prostorija, upotreba aspiratora u kuhinji i nepušenje u domu.

I pored svega ovoga, velike količine štetnih materija ostaju u vazduhu, i samo ih dovoljno moćan prečišćivač vazduha može potpuno eliminisati.

Kako rade prečišćivači vazduha?

Kao što smo već napomenuli, jedini način da u potpunosti odstranite štetne materije iz vazduha jeste da koristite prečišćivač vazduha. Ali, verovatno se pitate kako on to radi? Ovde ćemo objasniti sistem rada najpopularnijeg jonizatora na svetu – Therapy Air iOn.

Ovaj uređaj uvlači vazduh u svoj kompleksan sistem filtera, gde se vrši potpuno uništavanje štetnih materija. Iz prečišćivača izlazi vazduh potpuno oslobođen od virusa, bakterija, grinja, prašine i ostalih alergena.

Pored toga, vazduh se oplemenjuje negativnim jonima, što povoljno utiče na naše raspoloženje.

91zwRkZrgrL._AC_SL1500_

Zašto je prečišćivač vazduha odlična investicija?

Ovi uređaji nisu jeftini, cene se kreću od nekoliko stotina do nekoliko hiljada eura. Ali, ovo je svakako vredna investicija za Vas i vašu porodicu pošto njome kupujete ono što je najbitnije – zdravlje.

Prečišćen vazduh povoljno utiče na razvoj imuniteta kod odraslih osoba i dece, i značajno smanjuje pojavu alergija i astme. Zauvek ćete se osloboditi:

 • Različitih alergena
 • Dima cigareta i drugih neprijatnih mirisa
 • Isparenja raznih vrsta, ugljen monoksida
 • Brojnih spoljnih zagađivača

Koji prečišćivač vazduha odabrati?

Ako već treba izdvojiti malo ozbiljniju sumu novca za ovaj uređaj, onda nije svejedno koji ćete prečišćivač kupiti.

Naša preporuka jeste da odaberete onaj koji se do sada najbolje pokazao – Therapy Air iOn, koji proizvodi kompanija Zepter. Therapy Air iOn je sertifikovan da ispunjava naučne zahteve za
eliminaciju virusa COVID-19. Uređaj eliminiše mikroorganizme, steriliše
vazduh i sprečava širenje infekcije.

Više o ovom proizvodu možete pogledati OVDE.

TherapyAir-ion-gui_color_v2 (1) (1)